Automatic Packet Reporting System

APRS is ook een onderdeel van onze amateurwereld. Dit systeem wordt vooral gebruikt om live locatiegegevens op het netwerk te zetten door gebruik te maken van zendapparatuur in de auto waaraan een GPS ontvanger is gekoppeld.

Deze pagina toont real-time informatie vanuit het Automatic Position Reporting System. APRS wordt gebruikt door radio zendamateurs om real-time positie-informatie, weergegevens, telemetrie en berichten via een zendontvanger te versturen. Een voertuig dat is uitgerust met een GPS ontvanger, een VHF of HF transceiver en een kleine microcontroller (tracker) zendt zijn positie, snelheid en richting uit door middel van een klein datapacket dat wordt ontvangen door een dichtbijgelegen iGate ontvangststation dat het packet doorstuurt naar het Internet.
Systemen die met het Internet verbonden zijn, kunnen zonder een zender informatie versturen naar de APRS Internet Server of ze kunnen informatie ontvangen die elders op de wereld is uitgezonden en op een beeldscherm tonen.

U kunt bijvoorbeeld de volgende locators in het juiste veld invullen;

  • JO22UB => Navigeert naar Ede Centrum
  • JO21UX => Navigeert naar Bennekom Centrum
  • JO21TX = Navigeert naar Wageningen Centrum

U kunt ook roepnamen proberen als u die weet... een paar voorbeelden

  • PD1HBW => Een in Wageningen gelegen vast station dat o.a. weersgegevens doorgeeft
  • PA5WN-9 => Een mobiel station dat regelmatig onderweg is en zijn locatie, snelheid en richting doorgeeft

Het kan zijn dat u door klikken in het frame hieronder uit de PI4EDE website stapt. In uw browser kunt u dan de "Terug" of "Back" knop gebruiken om weer terug te keren naar onze website.